Alkoholförebyggande webbkurser

Dricker du mycket eller lite alkohol? Och hur mycket är lagom? Hur vet du om du, din vän eller din kollega har ett riskbruk eller inte?

Detta vill jag lära ALLA. Praktiska individuella verktyg och hög igenkänning utlovas i alla mina tre onlinekurser.


Kurs för medarbetare

Den här kursen ger dina medarbetare en större kunskap om sin och andras alkoholkonsumtion. Varje individ får lära sig hur man hanterar alkohol på ett sätt som minskar risken för problem, både på arbetsplatsen och privat. I kursen blandas forskningsfakta med vardagsexempel och hög igenkänning. En kurs som gör skillnad, både på arbetsplatsen och i individens privata liv.

Kurs för chefer och ledare

Arbetar du som ledare och har ett ansvar för dina medarbetares arbetsmiljö? Då vet du säkert att alkoholrelaterade problem på arbetsplatsen är vanligare än man tror och är dyra att hantera. Vill du förebygga alkoholproblem på er arbetsplats och jobba för ett öppet klimat och ökade kunskaper kring alkohol. Då är det här kursen för dig.


Glasklart drick smartare – onlinekurs för individer

Funderar du på om du – eller någon nära dricker för mycket? Vill du lära dig mer om var gränserna går och hur du eller din vän kan dricka mer hållbart? I den här kursen får du verktygen du behöver. Du lär dig att undersöka din egen genetiska risknivå och förstå dina personliga förutsättningar. Målet med kursen är du ska förstå hur mycket just du eller din vän kan dricka och vid vilken mängd risken för problem ökar. Vi går också igenom hur resan från en lågriskkonsumtion till ett alkoholberoende kan se ut. Efter avslutad kurs vet du hur mycket som är lagom och vad man kan göra om man vill minska risken för problem.

Kursen kostar som två vindunkar; 495 kr inkl. moms. Och du deltar helt anonymt.