Alkoholförebyggande webbkurser

Dricker du mycket eller lite alkohol?

Hur mycket är lagom? Hur vet du om du, din vän eller din kollega har ett riskbruk eller inte? Detta vill jag lära alla. Praktiska individuella verktyg och hög igenkänning utlovas i alla mina tre onlinekurser.

Kurs för medarbetare

Den här kursen ger dina medarbetare en större kunskap om sin och andras alkoholkonsumtion. Varje individ får lära sig hur man hanterar alkohol på ett sätt som minskar risken för problem, både på arbetsplatsen och privat. I kursen blandas forskningsfakta med vardagsexempel och hög igenkänning. En kurs som gör skillnad, både på arbetsplatsen och i individens privata liv.

Kurs för chefer och ledare

Arbetar du som ledare och har ett ansvar för dina medarbetares arbetsmiljö? Då vet du säkert att alkoholrelaterade problem på arbetsplatsen är vanligare än man tror och är dyra att hantera. Vill du förebygga alkoholproblem på er arbetsplats och jobba för ett öppet klimat och ökade kunskaper kring alkohol. Då är det här kursen för dig.

Glasklart drick smartare – onlinekurs för individer

Funderar du på om du – eller någon nära dricker för mycket? Hur dricker man hållbart? Vid hur många centiliter eller glas börjar min konsumtion bli för hög?

Är det bättre att bara dricka på helgen eller är det okej att ta ett glas varje dag? Det här är några av alla frågor jag besvarar i denna kurs. Du får verktygen du behöver för att göra medvetna val framåt.