Promilletanten

Året som blev en kick-ass tummetott

Ni känner säkert alla till den svenska folksagan om Mäster Skräddare. Den som handlar om mannen som går till en skräddare och beställer en ny varmfordrad ytterrock och till slut får en tummetott istället. Lite så känns mitt 2020. Jämfört med planerna så blev det något helt annat, något mindre och annorlunda men samtidigt något som jag är jäkligt stolt över.

På det privata planet måste man ändå säga att vi hade tur med timingen. Jag samlade alla mina bästa vänner och hade en hejdundrande 50-års fest i november 2019. Vi köpte lägenhet och lyckades sälja vårt hus precis innan den stora förvirringens tid inträffade. Vi flyttade under våren och trivs jättebra i vår nya lägenhet.

Både maken och jag har jobben kvar och ungarna mår bra. Min släkt och familj har hittills varit förskonade från Covid och dess negativa biverkningar. Jag är otroligt tacksam och ödmjuk över att vi har haft det så bra under 2020.

Lite som att skrika i rymden

Men sen var den där lilla detaljen med storsatsningen på Promilletanten AB som jag hade planerat och jobbat så hårt för. Jag gav ut två böcker. Just det, inte en utan TVÅ böcker i början av april 2020. Det var lite grann som att skrika i rymden. Böckerna fick lysande recensioner men folk hade liksom lite annat för sig.

Så istället för att hamna i TV-soffor och på föreläsningsturné fick jag satsa på de andra delarna av mitt företag där uppdragen, tack och lov, fortsatte att rulla in. Och sen ägna mig åt att bygga för framtiden med nya filmer, en nystart på bloggen, gästspel i spännande poddar och en ny hemsida.

Jag har jobbat med alkoholfrågan i över 20 år och aldrig rest så lite som jag gjorde under 2020. Men vet ni vad? Jag överlevde det också. Och tack vare en fiffig uppfinning som heter Zoom så kunde jag fortsätta att utbilda och föreläsa, fast på distans.

Lärdomar från 2020

Vad har jag då lärt mig under 2020? Jo, en hel massa bra saker. Här kommer en lista med några exempel som också blir en reminder till mig själv inför det spännande året 2021.

  1. Naturen vinner alltid över människan. Kom ihåg det!
  2. Det engelska uttrycket ”Better do it right than right away” är en otroligt bra ledstjärna.
  3. Vänner och nätverk är alltid det viktigaste.
  4. Man behöver inte träffas IRL för att mötas och samtala om viktiga saker.
  5. Man dör inte av att ha tråkigt. På riktigt.
  6. Ur tråkigheten växer kreativiteten. I alla fall för mig.

Så om jag ska ska summera 2020 så fick jag möjligen en tummetott istället för en överrock storleksmässigt. Men jag har också fått tid och hjälp att klura på mitt varumärke och vad jag vill förmedla. Jag känner mig så mycket mer klar över min vision nu jämfört med i januari 2020.

Så bring it on 2021!. Jag och min kick-ass tummetott är redo. Jag hoppas att vi ses någonstans därute!


Lämna gärna en kommentar!
Alla kommentarer granskas innan de publiceras och din mejladress och webbplats visas inte publikt.
Om du vill komma i direktkontakt med mig så når du mig via kontaktformuläret.

Lämna en kommentar

För att visa att du är en människa och inte en maskin, räkna ut talet nedan: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.