Drick smartare med Promilletanten

Är du orolig för ditt eget eller någon annans drickande? Vill du lära dig hur man kan dricka på ett hållbart sätt? Kan du hålla två tankar i huvudet samtidigt? Då är du välkommen på Promilletantens föreläsningar på webben.

De allra flesta svenskar dricker. Och frågar man hur mycket så får man ofta svaret ”lagom” eller ”måttligt”. Men om ingen dricker för mycket, var kommer då alla problem ifrån? Sanningen är att en miljon svenskar dricker lite för mycket för att det ska vara bra för dem och de allra flesta vet inte om det. Så här i Corona-tider är behovet av förebyggande information extra stort samtidigt som vi bara pratar om problemet och vad man kan göra när det redan är för sent.

Dricka lagom från Pekbok för småfulla
Dricka lagom?

Men det finns en enkel lösning. De allra flesta kan undvika allvarliga alkoholproblem genom att dricka på ett mer hållbart sätt. Och det går att lära sig hur det går till på bara 60 minuter.

I den här föreläsningen kommer du att få svar på de här tre frågorna:

  • Dricker jag för mycket, och hur kan jag veta det?
  • Vad kan jag göra?
  • Om jag inte har problem, hur kan fortsätta att ha en hälsosam relation till alkohol?

Deltagaravgiften är 250 kr inkl. moms. Du kan betala via faktura eller Swish. För att du ska kunna delta behöver jag din mejladress. Det är ingen fara, jag kommer inte att spamma dig eller spara din mejladress efter Zoom-mötet. Men jag behöver mejladressen så att jag några dagar före kan skicka dig en länk, som du ska klicka på för att vara med. Vill du vara med helt anonymt föreslår jag att du skapar en anonym mejladress och deltar i mötet med kamera och ljud avstängt.

Under hösten arrangeras föreläsningarna vid två tillfällen 10 sept klockan 19.00 och 5 november klockan 19.00. Ange i ditt anmälningsformulär vilket datum som du vill delta i.


Föreläsningen leds av mig,  Anna Sjöström, även kallad Promilletanten. Jag har utbildat i alkoholfrågan i mer än tjugo år och skrivit fem böcker. Den senaste Glasklart. drick smartare är en lättläst handbok om alkohol. Jag är också en del av min egen målgrupp eftersom jag är alkoholkonsument.

Du kan läsa mer om Anna och hennes verksamhet på promilletanten.se.

Har du någon fråga kan du skicka med den i samband med din registrering.