Hur kan man veta om man dricker för mycket?

Det här är en jättebra fråga som är ganska svår att svara på.

MEN, bara det faktum att du googlar denna fråga får mig att misstänka att du redan oroar dig för ditt eget eller någon annans drickande. Och jag tycker att man ska lita på sin magkänsla.

För varför skulle du känna en oro om allt var i sin ordning? Såklart skulle jag kunna skriva en lång text om olika tecken på alkoholproblem. Men problemet med en sådan lista är många av de tecknen kommer när det redan är för sent.

Istället skulle jag vilja att du funderade på hur viktig alkoholen är för dig eller den du bryr dig om. Om alkoholen spelar en mycket viktig roll i ditt liv och alltid finns med, i med och motgång, så kan det vara ett tecken på att det är för mycket.

Sen kan du också fundera på mängden som dricks. För att undvika problem bör man aldrig dricka mer än 10 standardglas per vecka. Det motsvarar knappt två flaskor vin. Dricker du mer än så har du passerat den gröna zonen och har nu ett riskbruk.

Lämna en kommentar

För att visa att du är en människa och inte en maskin, räkna ut talet nedan: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.