Promilletanten

Hjälp! Min hals har blivit gammal!

Mitt företag heter ju som bekant Promilletanten. Och för mig har det varit helt okomplicerat ändå fram till förra veckan då jag upptäckte att min hals har blivit gammal och fick åldersnoja.

Jag har en bekant som aldrig gillat mitt företagsnamn eftersom han tycker att jag är för ung. Men för mig är tant en hederstitel som handlar om att man är en kvinna med skinn på näsan som vågar säga vad man tycker. Jag har också gillat att bli äldre och att samla på mig en massa livserfarenhet. Min femtioårsfest för drygt ett år sedan var en av mitt livs höjdpunkter. Och jag har aldrig haft någon åldersnoja. Förräns nu. Den bröt ut med full kraft i förra veckan då jag tittade på en film med mig själv och min skrynkliga hals.

Jag är fåfäng och har tydligen noll koll

Jag blev som hypnotiserad och kunde varken se eller höra något av innehållet i filmen. Bara min skrynkliga hals som böljade fram och tillbaka i synfältet. Jag har alltså blivit tant på riktigt. Och det syns på bild. Jag som trodde att jag inte var fåfäng och helt cool med att åldras inser nu att jag har haft noll koll. Jag är både fåfäng och obekväm med att mina skrynklor syns. Som lök på laxen skäms jag också för min egen reaktion. Jag vill ju vara en sån där cool tant som utstrålar total acceptans och att jag trivs i min egen kropp. Filmen skulle publiceras i sociala media och mitt obehag ökade. Hmmm. Vad göra?

Från min omgivning kom glada tips om att alltid ha polotröja i offentliga sammanhang eller att övergå till svartvita bilder eftersom det är mer smickrande ”när man har passerat en viss ålder”. Jag grubblade och skämdes. Och skämdes för att jag skämdes.

Och sen publicerade min webbansvariga filmen i sociala media. Med en textningsrad som låg precis perfekt ovanpå och dolde skrynklet.

Veckans lärdom? Jag tror jag lånar ett citat från Dalai Lama som jag är hyfsat säker på att den handlar om andra saker än fåfänga och ålderstecken.

Om det finns en lösning på problemet så är det onödigt att oroa sig. Om det inte finns en lösning på problemet så är det meningslöst att oroa sig.

Ha en fin helg därute!


Lämna gärna en kommentar!
Alla kommentarer granskas innan de publiceras och din mejladress och webbplats visas inte publikt.
Om du vill komma i direktkontakt med mig så når du mig via kontaktformuläret.

Lämna en kommentar

För att visa att du är en människa och inte en maskin, räkna ut talet nedan: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.