Bungy

Promilletanten goes public!

Jag får ofta frågan om hur lång tid det har tagit att skriva min bok. Svaret är att det beror på hur man räknar. Om man räknar från när jag första gången satte mig framför datorn och började skriva på mitt manus så var det i januari 2013 (på Gran Canaria med fantastiska Sanna!). Räknar man istället på hur länge tanken på en alkoholhandbok för vuxna har funnits i min skalle handlar det om minst tjugo år.

Man brukar säga att det krävs 10 000 timmar för att bli riktigt bra på något. Och om det är sant så borde min bok därför vara riktigt fantastiskt bra. För om jag ska vara riktigt ärlig så handlar det nog om mycket mer än tiotusen timmar i mitt fall. Promille – drick smartare, är på många sätt en sammanfattning över allt som jag har lärt mig under de nästan trettio år som jag har jobbat med att förebygga alkohol- och drogproblem. Den bygger på ett fundament av fakta och solid forskning. Men det riktigt unika är de röster som bär själva berättelsen. Alla de människor som har varit generösa med att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper till mig och som jag har använt i boken. Några av dessa röster har blivit mina vänner för livet, och de har funnits där under hela min skrivprocess. De har gett mig feedback och hela tiden haft tilltro till att jag kommer att ro i land det här projektet. Speciellt när jag själv varit beredd att kasta in handduken.

Och nu är boken klar. Pappersversionen ligger på tryckeriet i Riga och e-boken är på väg. Releasefesten inbokad och på tisdag går pressreleasen ut. Min baby – Promilleboken – ska lämna mig och stå på egna ben. Och jag, Promilletanten, startar upp min egen verksamhet. Min intention är att fortsätta att skriva och utbilda i alkoholfrågan. Men också att få hjälpa enskilda personer som dricker för mycket att göra hälsosamma livsstilsförändringar. Så håll tummarna nu! Både för Promilleboken och Promilletanten, som nu goes public!

Lämna en kommentar

För att visa att du är en människa och inte en maskin, räkna ut talet nedan: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.