Promilletanten

Promilletanten – roligare än döden?

I dag är en det nystart på min blogg efter att den har legat nere några år. Under den här tiden har jag hunnit mogna till mig ungefär som ett vällagrat vin (hoppas jag i alla fall). Så nu är jag äldre och förhoppningsvis lite smartare och kanske också roligare. Eller så har min självinsikt minskat med åren? Det är ju också en möjlighet.

När jag startade mitt företag Promilletanten AB var jag 44 år gammal. Nu har jag hunnit fylla femtio. Och jag tänkte att det skulle kunna vara på sin plats att skriva en innehållsförteckning för dig som inte redan känner mig och en kontaktannons för vilka läsare som jag letar efter nu när jag drar igång mitt bloggande igen.

Så om vi börjar med det sjukt störiga företagsnamnet Promilletanten AB. Det kan man väl ändå inte döpa ett företag till tänker några av er? Varför inte det undrar jag tillbaka. Jag är en 50-årig kvinna (=tant) som har jobbat med att prata hål i huvudet på folk om alkohol i över 25 år. Promille + tant= Promilletanten

En tant är en tant och inte en medelålders man med skägg. En tant har pondus, livserfarenhet och säger vad hon tycker. Många uppfattar mig som en allmänt jobbig typ och det stämmer alldeles utmärkt. De flesta gillar att dricka och vill inte diskutera sina alkoholvanor. Och sedan tvingas de att lyssna på mig.

Jag tillhör min egen målgrupp

En av de saker som skiljer mig från många andra alkoholexperter är att jag är en del av min egen målgrupp eftersom jag, tillsammans med 90 procent av Sveriges vuxna befolkning, dricker. Och jag är helt övertygad om att jag hade druckit för mycket om jag inte hade haft de kunskaper och verktyg som jag skriver böcker och utbildar om.

Min erfarenhet är att många har en svartvit syn på alkoholfrågan. Antingen dricker du eller så gör du det inte. Men för att kunna diskutera ämnet behöver du kunna hålla två frågor i huvudet samtidigt. Just att alkoholen är ett av våra största folkhälsoproblem – och samtidigt något vi gillar. Klarar du det så är du definitivt någon som jag vill prata med.

I Promilletanten AB föreläser jag, samtalar med människor och skriver böcker. Jag vill att det ska vara lätt och roligt att prata om hur man kan förebygga alkoholproblem. Så istället för att använda pekpinnar så har jag skrivit Pekbok för småfulla. Istället för stapeldiagram pratar jag om kalsongfyllor, fylleshopping och bearnaisesås och lär ut hur man kan dricka smartare.

Jag hoppas att du vill vara med och prata om alkohol.


Lämna gärna en kommentar!
Alla kommentarer granskas innan de publiceras och din mejladress och webbplats visas inte publikt.
Om du vill komma i direktkontakt med mig så når du mig via kontaktformuläret.

1 svar på ”Promilletanten – roligare än döden?”

Lämna en kommentar

För att visa att du är en människa och inte en maskin, räkna ut talet nedan: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.