Föreläsningar om alkohol

En av mina superkrafter är att jag kan prata om saker så folk förstår – och att de sedan gör något med kunskapen.Guldpokal, illustration Fredrik BladhInspirationsföreläsning, ca 45 min

Utan pekpinnar och med glimten i ögat får du lära dig mer om hur det fungerar egentligen. Du får sanningen om sanningen – och verktygen för att kunna göra fler medvetna val, oavsett om du dricker eller inte.

Istället för det vanliga snacket om problem fokuserar jag hellre på allt det som händer innan det blir försent. För det går faktiskt att förebygga problem. Det som behövs är rätt information vid rätt tidpunkt.

En inspirationsföreläsning om alkohol och hälsa passar perfekt som ett roligare inslag under exempelvis konferenser och personaldagar.

Det du lär dig

 • Vad det betyder att vi bor i norra Spritbältet
 • Hur vi kan prata om alkohol utan att det känns konstigt
 • Hur du kan dricka smartare

Upplägg & pris

17 000 kr för uppstartsmöte och föreläsning, exklusive moms och reseersättning. Skolor och ideella organisationer får rabatt.

I föreläsningen ingår 1 st Pekbok för småfulla och 1 st Glasklart – drick smartare.

Passar för 8+ personer och kan hållas på svenska och engelska.


Utbildning HR och ledare, halvdag/heldag

Det bästa är alltid att börja med en utbildning för personer i ledande befattningar (HR, ledare, skyddsombud och fackliga representanter). Då får du kunskap om hur problem uppstår och kan förebyggas – och vi kan börja öva på att prata om alkohol på ett avspänt sätt.

Som du redan har gissat är jag (Promilletanten) specialiserad på alkoholfrågor. Men jag har också lång erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och att höja kunskapen och beredskapen inom hela missbruksområdet. Exempelvis var jag under sex år ansvarig på Försvarsmakten för alla drogförebyggande insatser.

Det du lär dig

 • Vad är riskbruk, missbruk och beroende – och hur uppstår det?
 • Hur kan du upptäcka, åtgärda och förebygga problem på arbetsplatsen?
 • Hur kan du jobba med alkohol- och drogfrågan inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet?
 • Att göra det svåra samtalet enklare

Upplägg & pris

Halvdag: 20 500 kr inklusive uppstartsmöte. Heldag: 28 000 kr inklusive uppstartsmöte. Priser exklusive moms och reseersättning. Skolor och ideella organisationer får rabatt.

I utbildningen ingår 5 st Pekbok för småfulla och 5 st Glasklart – drick smartare.

Passar 1–25 personer och kan hållas på svenska och engelska. Vid uppdrag för större organisationer lämnas separat offert.

Löpsedel om viner, illustration Fredrik Bladh

Utbildning av anställda, halvdag/heldag

För att få igång diskussionerna om hur vi dricker håller jag först en inspirationsföreläsning där jag punkterar några av de största myterna kring alkohol, och ger dig sanningen om sanningen.

Därefter jobbar vi vidare under en workshop utifrån Pekbok för småfulla, som är en lekfull bok med en seriös underton, och Glasklart – drick smartare, vilket är en vykortsstor och lättläst handbok om hur vi kan just dricka lite smartare.

Det du lär dig

 • Dricker du för mycket, och hur vet du det?
 • Vad kan du göra åt det?
 • Om du inte har problem, hur kan du fortsätta att ha en hälsosam relation till alkohol?
 • Vad kan du göra om någon du bryr dig om dricker för mycket?

Upplägg & pris

Halvdag: 20 500 kr inklusive uppstartsmöte. Heldag: 28 000 kr inklusive uppstartsmöte. Priser exklusive moms och reseersättning. Skolor och ideella organisationer får rabatt.

I utbildningen ingår 5 st Pekbok för småfulla och 5 st Glasklart – drick smartare.

Passar för 5–25 personer och kan hållas på svenska och engelska. Vid uppdrag för större organisationer lämnas separat offert.

Anna Sjöström föreläser om att dricka smartare (alkohol)

Några av mina kunder

Försäkringskassan
Avonova
Kriminalvården
Malmö stad
Söderhamns kommun
Kompetenstjänst, kurs & konferens
Champagnekork, illustration av Fredrik Bladh

Boka en föreläsning eller utbildning

Vill du boka en rolig föreläsning eller utbildning om alkohol? Hör av dig till Anna Sjöström, Promilletanten

Utöver de färdiga paketen sätter jag gärna ihop någonting unikt för dig och din organisation. Fyll i formuläret så hör jag av mig så snart jag kan.

Du kan även besöka min Youtube-kanal och ta kontakt med mig via Linkedin.