Föreläsningar om alkohol

En av mina superkrafter är att jag kan prata om saker så folk förstår – och att de sedan gör något med kunskapen.Guldpokal, illustration Fredrik BladhInspirationsföreläsning, ca 45 min

Utan pekpinnar och med glimten i ögat lär jag ut hur alkohol fungerar. Du får sanning och kunskap men också verktygen för att kunna göra medvetna val, oavsett om du idag dricker mycket eller lite.

Istället för att prata så mycket om alkoholproblem fokuserar jag på det som händer innan det blir problem eller ett beroende. För det går faktiskt att förebygga problem. Det som behövs är rätt information vid rätt tidpunkt. Hur dricker man hållbart? Vid hur många centiliter eller glas börjar min konsumtion bli för hög? Är det bättre att bara dricka på helgen eller är det okej att ta ett glas varje dag? Det här är några av frågorna jag besvarar i denna föreläsning.

Det här är en inspirationsföreläsning om alkohol och hälsa som passar perfekt som ett viktigt men ganska lättsamt inslag under exempelvis en konferens eller personaldag.

Det du lär dig

 • Vad det innebär att vi bor i norra Spritbältet
 • Hur vi kan prata om alkohol utan att det känns konstigt
 • Hur du kan dricka smart och hållbart

Upplägg & pris

19 000 kr för uppstartsmöte och föreläsning, exklusive moms och reseersättning. Skolor och ideella organisationer får rabatt.

I föreläsningen ingår 10 ex av boken Pekbok för småfulla och 10 ex av boken Glasklart – drick smartare.

Passar för 8+ personer och kan hållas på svenska och engelska.


Utbildning HR och ledare, halvdag/heldag

Det här är en utbildning för dig som är i en ledande befattning (HR, ledare, skyddsombud och fackliga representanter). I denna utbildning får du kunskap om hur alkoholproblem uppstår och hur de kan förebyggas. Vi övar på att prata om alkohol på ett avspänt sätt. I denna utbildning får du lära dig hur ett beroende uppstår och hur du upptäcker det och faktiskt kan förebygga det. Hur du systematiskt kan jobba med alkohol- och drogfrågor i ditt arbetsmiljöarbete.

Det du lär dig

 • Vad är riskbruk, missbruk och beroende – och hur uppstår det?
 • Hur du kan upptäcka, åtgärda och förebygga problem på arbetsplatsen.
 • Hur kan du jobba med alkohol- och drogfrågan inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet.
 • Att göra det svåra samtalet enklare.

Upplägg & pris

Heldag: 35 000 kr inklusive uppstartsmöte. Halvdag: 28 00 kr inklusive uppstartsmöte. Priser exklusive moms och reseersättning. Skolor och ideella organisationer får rabatt.

I utbildningen ingår 10 st Pekbok för småfulla och 10 st Glasklart – drick smartare.

Passar 1–25 personer och kan hållas på svenska och engelska. Vid uppdrag för större organisationer lämnas separat offert.

Löpsedel om viner, illustration Fredrik Bladh

Utbildning av anställda, halvdag/heldag

För att få igång diskussionerna om hur vi dricker håller jag först en inspirationsföreläsning där jag punkterar några av de största myterna kring alkohol, och ger dig sanningen om sanningen.

Därefter jobbar vi vidare under en workshop utifrån Pekbok för småfulla, som är en lekfull bok med en seriös underton, och Glasklart – drick smartare, vilket är en vykortsstor och lättläst handbok om hur vi kan just dricka lite smartare.

Det du lär dig

 • Dricker du för mycket, och hur vet du det?
 • Vad kan du göra åt det?
 • Om du inte har problem, hur kan du fortsätta att ha en hälsosam relation till alkohol?
 • Vad kan du göra om någon du bryr dig om dricker för mycket?

Upplägg & pris

Heldag: 35 000 kr inklusive uppstartsmöte. Halvdag: 28 000 kr inklusive uppstartsmöte. Priser exklusive moms och reseersättning. Skolor och ideella organisationer får rabatt.

I utbildningen ingår 10 st Pekbok för småfulla och 10 st Glasklart – drick smartare.

Passar för 5–25 personer och kan hållas på svenska och engelska. Vid uppdrag för större organisationer lämnas separat offert.

Anna Sjöström föreläser om att dricka smartare (alkohol)

Några av mina kunder

Försäkringskassan
Avonova
Kriminalvården
Malmö stad
Söderhamns kommun
Kompetenstjänst, kurs & konferens
Champagnekork, illustration av Fredrik Bladh

Boka en föreläsning eller utbildning


Utöver de färdiga paketen sätter jag gärna ihop någonting unikt för dig och din organisation. Jag hör av mig så fort jag kan. Du kan även besöka min Youtube-kanal och ta kontakt med mig via Linkedin.