Böcker om alkohol

Om ett ämne är svårt att prata om underlättar det inte med tjocka böcker. Så här har du en pekbok och en vykortsstor handbok som går ner i jackfickan.


Pekbok för småfulla, en bok av Anna Sjöström (Promilletanten) om alkohol

Pekbok för småfulla

Pekbok för småfulla utmanar några av de vanligaste fördomarna om alkohol. Varför då? För att vi ska börja prata om alkohol. Om hur vi faktiskt har det, vi som gillar att dricka.

De flesta människor säger att de aldrig dricker mer än vad de klarar av. Men om ingen någonsin gör det, var kommer då alla problem ifrån? Så antingen har jag skrivit en bok för ingen alls, eller så passar den perfekt för den miljon svenskar som dricker lite för mycket. Och alla andra Svensson-drickare.

“Det är ju ovanligt att skoja om allt som har med alkohol att göra och just därför är det faktiskt välgörande och förmodligen mer informativt än skrämselpropagandan i trista broschyrer. Betyg 4/5 (mycket bra).”

– Katrine Hamori, BTJ-häftet 12/2020


Glasklart, en bok av Anna Sjöström (Promilletanten) om alkohol

Glasklart – drick smartare

Glasklart är en bok om lösningen. Den vill ge dig kunskap så du kan fortsätta ha en sund relation till öl, vin och allt det andra. En bok om hur du dricker smartare, helt enkelt.

När du har läst boken ska du ha fått svar på tre frågor:
– Dricker jag för mycket, och hur vet jag det?
– Vad kan jag göra?
– Om jag inte har problem, hur kan jag fortsätta att ha en hälsosam relation till alkohol?

“… verkligt bra aha-upplevelser om exempelvis alkoholtolerans … en portion humor gör att man gärna tar till sig råden, som är väl underbyggda, utan att känna sig mästrad. Betyg 5/5 – briljant!”

– Katrine Hamori, BTJ-häftet 11/2020


Köp mina böcker

Lämna ett meddelande om du vill ha en personlig hälsning i boken. Betalning i förskott till Swish eller Bankgiro. Priset inkluderar porto och moms. All information skickas till dig via e-post. Dubbelkolla att du fyllt i rätt mejladress.

När du har skickat din beställning kommer du till en ny sida. Kontrollera att din mejladress är korrekt!