Böcker om alkohol

Om ett ämne är svårt att prata om underlättar det inte med tjocka böcker. Så här har du en pekbok och en vykortsstor handbok som går ner i jackfickan.

Glasklart – drick smartare

Glasklart är lösningsorienterad bok. Den ger dig den kunskap du behöver för att fortsätta ha en sund relation till öl, vin och annan alkohol. Det är en bok som berättar hur du kan dricka smartare, helt enkelt.

När du har läst boken har du fått svar på tre frågor:

När du har läst boken har du fått svar på de här frågorna:
– Vilken risk har jag för att utveckla problem?
– Dricker jag för mycket just nu?
– Vad kan jag göra för att minska mina risker och ev problem?
– Vad kan jag göra om någon jag bryr mig om dricker för mycket?

”… verkligt bra aha-upplevelser om exempelvis alkoholtolerans … en portion humor gör att man gärna tar till sig råden, som är väl underbyggda, utan att känna sig mästrad. Betyg 5/5 – briljant!”

– Katrine Hamori, BTJ-häftet 11/2020

Pekbok för småfulla, en bok av Anna Sjöström (Promilletanten) om alkohol

Pekbok för småfulla

Boken Pekbok för småfulla tar upp några av de vanligaste fördomarna om alkohol. Genom sitt lättsamma format och sin humor lockar den till att börja prata om alkohol. Om hur vi faktiskt har det och vad vi varit med om, vi som gillar att dricka.

Den här boken passar faktiskt alla. För eftersom 90 % av alla svenskar dricker så har vi alla en relation till alkohol och till folk som dricker. Alla kan känna igen sig i denna bok.

“Det är ju ovanligt att skoja om allt som har med alkohol att göra och just därför är det faktiskt välgörande och förmodligen mer informativt än skrämselpropagandan i trista broschyrer. Betyg 4/5 (mycket bra).”

– Katrine Hamori, BTJ-häftet 12/2020


Köp mina böcker

Beställ Glasklart-drick smartare på Adlibris eller på Bokus.
Beställ Pekbok för småfulla på Adlibris eller på Bokus.

Mina böcker finns där böcker finns men du kan också beställa dem direkt av mig.