Att förebygga alkoholproblem – grundkurs för anställda

Den här utbildningen riktar sig till alla som jobbar på en arbetsplats. Du får lära dig hur man kan hantera alkohol på ett hållbart sätt och var gränsen för riskfyllt drickande ligger.


De allra flesta vuxna svenskar dricker alkohol men väldigt få vet var gränsen för riskkonsumtion ligger. I denna kurs om att förebygga alkoholproblem får deltagaren lära sig om när och hur alkoholproblem uppstår. Forskning och fakta presenteras på ett begripligt och underhållande sätt.

Utbildningen slår hål på ett antal myter om hur du kan undvika problem och du får lära dig hur du kan dricka på ett hållbart sätt. Vi går också igenom genernas betydelse för risken för att utveckla problem.

Om du är orolig för en anhörig eller vän så kommer du att få verktyg så att du kan prata om det på ett avdramatiserat sätt. Du får i denna kurs ett personligt verktyg som du kan använda för att förebygga problem som är baserat på ditt arv och den miljö och kultur du befinner dig i.

Kursen Att förebygga alkoholproblem är en onlinekurs som alla medarbetare kan gå. Diplom ges i slutet av kursen. Vill ni komplettera den digitala kursen med en fysisk workshop så är ni välkomna att kontakta mig. Kursen är gjord i samarbete med Diploma Utbildningar.