Promilletanten Anna Sjöström

Jag brukar säga att jag är min egen målgrupp. Hade jag inte haft de kunskaper och verktyg som jag numera utbildar i, så hade jag säkert druckit för mycket.

Om du läser det här så är du förmodligen, precis som jag, nyfiken och gillar att lära dig nya saker. Och du är inte rädd för att prata om ämnen som andra tycker är svåra. Ett  av mina första jobb var i Försvarsmakten där jag jobbade med alkoholfrågan bland unga män som gillade att kröka. Där lärde jag mig, den hårda vägen, att det inte funkar med pekpinnar eller att skriva folk på näsan. Nästan 20 års senare samlade jag mina erfarenheter i boken Promille-drick smartare. Våren 2020 utkom jag med två nya böcker Pekbok för småfulla och Glasklart. drick smartare som du kan köpa här på min hemsida.

Numera jobbar jag med att prata om alkohol på heltid, både med grupper och enskilda individer. Bland de metoder som jag använder och utbildar i återfinns A-CRA, CRA, CRAFT och motiverande samtal. Jag jobbar också som Skandinavien-ansvarig för Castle Craig i Skottland som är ett av Europas främsta behandlingshem. Jag tar emot för enskilda samtal på min mottagning i Stockholm eller via Skype eller Zoom.

Andra saker som kan vara bra att veta om mig är att jag älskar Åland, Dolly Parton och science-fiction i alla former.


Promilletanten på YouTube