Promilletanten Anna Sjöström

Jag brukar säga att jag är min egen målgrupp. Hade jag inte haft de kunskaper och verktyg som jag numera utbildar i, så hade jag säkert druckit för mycket.

Om du läser det här så är du förmodligen, precis som jag, nyfiken och gillar att lära dig nya saker. Och du är inte rädd för att prata om ämnen som andra tycker är svåra. Ett  av mina första jobb var i Försvarsmakten där jag jobbade med alkoholfrågan bland unga män som gillade att kröka. Där lärde jag mig, den hårda vägen, att det inte funkar med pekpinnar eller att skriva folk på näsan. Nästan 20 års senare samlade jag mina erfarenheter i  Promilleboken som  numera finns att läsa som e-bok. Våren 2020 kommer två nya böcker Pekbok för småfulla och Glasklart. drick smartare ut i bokhandeln.

I dag jobbar jag med att samtala om alkohol med både grupper och enskilda individer. Bland de metoder som jag använder och utbildar i återfinns A-CRA, CRA, CRAFT och motiverande samtal. Jag jobbar också som Skandinavien-ansvarig för Castle Craig i Skottland som är ett av Europas främsta behandlingshem. Jag tar emot för enskilda samtal på min mottagning i Stockholm.

Andra saker som kan vara bra att veta om mig är att jag älskar Åland, Dolly Parton och science-fiction i alla former.


Promilletanten på YouTube